Børn & Unge

Vores vej til foreningslivet

 

Vores HG er med i et samarbejde, som handler om at hjælpe flere børn med at starte i en forening. 13 idrætsforeninger, som ligger tæt på Høje Gladsaxe, har sagt ja til at være med i samarbejdet. Det betyder, at vi har nogle foreninger, som står klar til at møde nye medlemmer.

2 gange om året gør vi en ekstra indsats for at hjælpe børn, som ønsker at blive mere aktiv i deres fritid. Vi hjælper børn og forældre godt på vej til en god start. 

Foreningerne, som er med i netværket er: Gladsaxe Skøjteløber Forening, Gladsaxe Tennis og Padel Klub, Toitsu Ki Aikido, GIF Gymnastik GladsaxeGladsaxe Svøm, Gladsaxe Softball og Baseball Klub, Gladsaxe Basketball Klub, Gladsaxe-Hero Boldklub, AB Cricket, Gladsaxe Taekwondo Klub,      Høje Gladsaxe IF, Gladsaxe Søborg Badmintonklub og Gladsaxe Judo Klub

Der er mange gode grunde til at være aktiv i sin fritid, du kan f.eks. få flere venner, lære noget nyt, have det sjovt og få nye udfordringer. Fysisk aktivitet er også med til at styrke børns sundhed og indlæringsevne.

Hvis du selv har børn eller kender et barn, som er interesseret, så tag kontakt til Vores HG: Majbrit Mouridsen på

mamo@kab-bolig.dk / 24 91 94 35

Samarbejde består af de 13 lokale foreninger; Kultur, Fritid og Unge i Gladsaxe Kommune og Vores HG.

Idrætssamarbejde med Grønnemose skole

I efteråret 2017 lærte 5. årgang på Grønnemoseskole Taekwondo i den understøttende undervisning, da trænerne fra Gladsaxe Taekwondo Klub Sam Heon gennem to måneder underviste eleverne. Formålet med forløbet er både at give eleverne nogle gode oplevelser med en nye type idræt og øge deres sociale dannelse gennem øget selvkontrol, kommunikation og evnen til at sige til og fra. 

 

I foråret 2019 blev der etableret et samarbejde med GIF Gymnastik, som var med til at træne 5. årgang i at lege og lære at sætte lege igang for de yngre årgange. I grupper valgte de nogle lege eller fandt selv på nye lege, som de efterfølgende skulle sætte igang blandt 0. og 1. klasserne, hvilket var til stor glade for indskolingen. De blev dermed trænet i at tage nye roller på sig, være ansvarlig og samarbejde i deres gruppe.  

Lektiecafé

Hver onsdag kl. 17.00-19.00 er der lektiecafe i Pulsen, for 0. til 9. klasse med de frivillige fra Ungdommens Røde Kors Gladsaxe. Her kan du få hjælp til dine lektier, læsetræne eller lave læringslege med de søde frivillige.

Lommepengejob

Lommepengeprojektet er for børn/unge i alderen 13-15 år. Ideen er at træne de unge mennesker i at have et job, så de ved hvad der forventes når man kommer ud på arbejdsmarkedet senere hen. Udover det vil der være en række workshops i f.eks. at skrive CV og ansøgninger. Arbejdsopgaverne vil være rundt omkring i lokalmiljøet, så de unge mennesker vil føle et ansvar for Høje Gladsaxe. Udover det arbejder vi med et godt sammenhold og ansvarsfølelse internt blandt de unge mennesker.

Er du interesseret? Kontakt Jens på 21 55 77 69 eller kom forbi kontoret og tag en snak med ham.

Ferieaktiviteter

I skoleferierne er der forskellige aktiviteter for børn og familier. Ferierne er en god mulighed for at være sammen, få nye oplevelser og møde nye mennesker. I sommerferien er der aktiviteter for alle aldre, og vi sørger for at nyde godt af solen og komme udenfor til fællessang, gåture, grillearrangementer mm. F.eks. laver Ung til Ung Påskejagt i påskeferien, hvor børnene både skal ud og finde påskeæg i området og der konkurreres i tovtrækning og æggeløb. Der bliver lavet et 6 ugers program for aktiviteter i sommerferien. Følg med her på siden og på facebook for at se hvad der sker i den næste skoleferie.

Vil du hjælpe til? Der er altid brug for ekstra hænder til aktiviteterne i ferierne, hvad enten det er til Cirkus Panik, fælles grillarrangement eller andet.  

Politifodbold

Overskrift 1

Den står på kærlige tacklinger, mål og high-fives, når friske piger og drenge i kvarteret udfordrer politiet i fodboldkampe.

Hver onsdag fra klokken 16 til 18 er der åben fodbold i Klub Grønnemose, Skolesvinget 10, hvor børn og unge i området kigger forbi, danner hold og spiller ca. 20 kampe mod betjente fra Vestegnen.

Politifodbold er et samarbejde imellem UNIG og Købenshavns Vestegns Politi.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Vores HG - En verden af muligheder

Vores HG er den boligsociale helhedsplan i Høje Gladsaxe. Der er bevilget midler fra Landsbyggefonden til en boligsocial indsats i 2017-2020. 

Helhedsplanens fokuspunkter er:

- Tryghed og civile fællesskaber

- Kriminalpræventive indsatser

- Forebyggelse og forældreansvar

Helhedsplanen er et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Boligforeningen 3B, Boligforeningen AAB, Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, fsb Gladsaxe og Lejerbo.

Kontakt:

Vores HG

Høje Gladsaxe Torv 2B

2860 Søborg

Tlf.: 39 69 36 51

Mail: mail@voreshg.dk