top of page
Søg
  • Forfatters billedeVores HG

PRESSEMEDDELELSE: HØJE GLADSAXE SKABER NYT UDERUM I FÆLLESSKAB


Med projektet Høje Gladsaxe Liv har alle omkring Høje Gladsaxe Torv i fællesskab skabt et nyt uderum gennem kunstneriske processer. Fredag d. 8. juni kulminerer mere end et års arbejde, når borgmester Trine Græse åbner ferniseringen af det nye midlertidige uderum.

Der er blevet fremstillet papir af alt fra gulerodsskræller til afskårne blomster. Der er blevet skovlet jord og plantet krydderurter. Der er blevet snedkereret og malet på det nye udekøkken. Der er blevet grillet og lavet pizza. Den sidste måned har Høje Gladsaxe Torv emmet af liv og aktivitet, mens kunstnere og beboere har skabt det nye midlertidige uderum. Alt i mens der har været aktivitet på Torvet med alle de involverede.

”Projektet udspringer af en bevilling fra GladsaxeLiv, hvor hovedtanken er at styrke ’Hot Spots’ og forstærke aktivitet og positive elementer i byrummet” fortæller Martin Timmermann Andersen, som er leder af Høje Gladsaxe bibliotek og fortsætter: ”Men det har kun kunne lade sig gøre fordi alle har været generøse med deres faglighed og ressourcer, så vi har kunne løfte i flok og kunne se muligheder fremfor begrænsninger. Hver aktør er kommet med deres ekspertise og viden, deres ressourcer og drømme og ideer for området – det har skabt en synergi i samarbejdet og sikret, at det hele tiden har kunnet udvikle sig til mere end vi overhovedet kunne have forudset.”

Udover beboerne har samarbejdet bestået af Grønnemose skole, Fair Play – UNiG, Mungo Park, beboerhuset Pulsen, Seniorklubberne, Haraldskirken, Nyttehaveforeningen og Gladsaxe Musik- og billedskole samt de fire kunstnere Anders Benmoyal, Lisbeth Bank, Jesper Aabille og Peter Rørbæk.

”Disse aktiviteter skaber ikke bare ejerskab til området, men giver mulighed for dannelsen af positive fællesskaber, hvor kunst og kultur skaber et fælles tredje og dermed kan styrke sammenhængskraften i kvarteret. Følelsen af fællesskab, den kollektive indtagelse af det offentlige rum og et uderum, som animerer til positiv aktivitet øger samlet set trygheden.” fortæller sekretariatsleder Christine Bille, om hvorfor den boligsociale helhedsplan ’Vores HG’ har været engageret i projektet.

Projektet er udover de involverede økonomisk støttet af Gladsaxe Liv, Statens Kunstfond, Friluftsrådet og Helleruphus.

Program for ferniseringen d. 8.juni kl. 16 -20 Kl. 16:30 Borgmester Trine Græse taler Kl. 17:00 Grønnemose Ungdomsklub spiller koncert Kl. 18:15 Teater Mungo Park optræder Kl. 19:00 Festgudstjeneste ved Haraldskirken Der vil samtidig være smagsprøver fra det nye udekøkken.

For mere information kontakt: Martin Timmermann Andersen, Leder af Høje Gladsaxe bibliotek Tlf.: 40 13 63 44 Christine Bille, Sekretariatsleder, Vores HG Tlf.: 24 93 19 47


70 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page