top of page
Søg
  • Forfatters billedeVores HG

HøjeGladsaxeLiv


Der er fest på Høje Gladsaxe Torv – og som beboer er du æresgæsten!

Fra 12. maj til 8. juni omdannes Torvet til en livlig plads med mange aktiviteter – og du kan være med.

Plant krydderurter, fremstil papir og lav mad sammen med tre kunstnere og alle dine naboer. Der er højt til loftet og kun fantasien sætter grænserne, når de tre kunstnere går i gang sammen med jer. Sæt dit præg på pladsen – og nyd lidt god mad med dine naboer. Alle kan være med – unge som ældre.

HøjeGladsaxeLiv er blevet til i samarbejde mellem Vores HG, Høje Gladsaxe bibliotek, Grønnemose Skole, Seniorklubberne, teateret Mungo Park, Haraldskirken, ungdomsklubben Fairplay og Gladsaxe musik- og billedskole. Og alle de involverede budt ind med aktiviteter og arrangementer. Dette kan du læse nærmere om i vores kalender,

Fra d. 14.maj og de kommende uger vil kunstner Lisbeth Bank lave workshop på pladsen sammen med 4. klasserne fra Grønnemose Skole.

I weekenderne 25. og 26. maj og 1. og 2. juni vil der være en masse aktiviteter.

Jesper Aabille vil afholde madevents i forbindelse med udarbejdelsen af et udekøkken, herunder en urban pizzaovn, på Høje Gladsaxe Torv. Køkkenet er et kunstnerisk samarbejde med de unge fra Ung til Ung Fairplay og der vil i dagene foregå aktiviteter hvor beboerne i Høje Gladsaxe kan stifte bekendtskab med køkkenet og deltage aktivt. Sociale madarrangementer for alle aldersgrupper, hvor alle kan byde ind med ingredienser og lave mad i fællesskab under åben himmel.

Kunstner Peter Rørbæk introducerer haverne i området omkring pladsen og trapperne i Høje Gladsaxe. I bede og plantekasser mødes billedkunst, arkitektur og vildtvoksende natur. Der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med en lang række planter, som vil kunne blive brugt aktivt i madlavningen i udekøkkenet. Kom og vær med til at sætte dit præg på Torvet, og arbejd med få maden fra jorden til bordet.

I forbindelse med kunstner Lisbeth Banks arbejde med elever fra Grønnemose Skole afholdes der offentlige værkstedsdage. Beboerne i Høje Gladsaxe inviteres til at deltage i produktion af papirfremstilling af organiske materialer som enhver husholdning producerer. Kartoffelskræller, gulerodstoppe alt kan bruges til at lave papir som man så laver forunderlige og interessante skulpturer ud af.

Du bliver også inviteret til åbent hus lørdag d. 26. maj fra kl. 11:00. Her vil der være mulighed for at kigge forbi og se hvad institutionerne rundt omkring torvet har at byde på. Eksempelvis kan du få lov til at besøge Seniorklubberne hvor film- og videoklubben vil have en filmfremvisning fra jazz‐, rock‐ og popkoncerter, du kan lære at male i malerklubben og du kan lære at strikke i strikkeklubben. Mungo Park teateret kommer med en stand på torvet. Du vil have mulighed for at besøge Beboerhuset Pulsen, Ungdomsklubben Fairplay og Haraldskirken og høre om hvad de laver. Til sidst kan man på biblioteket gå på oplevelse i udstillingen ”Havets hemmeligheder – i vikingernes fodspor på havets bund”. Efterfølgende er der mulighed for en kop kaffe med en lille småkage til, imens I kan orientere jer i bibliotekets øvrige tilbud.

Se mere om projektet og den samlede kalender her:

.


119 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page