top of page
Søg
  • Forfatters billedeVores HG

HG'ere på tur til Charlottenborg Kunsthal


På en kold decemberaften vandrede en gruppe HG’ere op imod busstopstedet ved Gladsaxe Torv. Det specielle ved lige præcis denne gruppe var variationen af alder. Alderen varierede fra 17-62 år. Men hvad havde denne gruppe helt præcist tilfældes? Tilfældes har de, at de alle elsker at bo i Høje Gladsaxe.

Snakken på tværs af generationer flød, imens de stille og roligt slentrede ind i bus 250S.

Sammen skulle de en tur på Charlottenborg kunsthal for at se udstillingen ”No Prophet Lost” af kunstneren Ahmet Öğüt. En udstilling som blandt andet ville tage udgangspunkt i protest, medborgerskab og retten til det offentlige rum.

Et samarbejde mellem ungdomsklubben FairPlay, Ældreklubberne, Kunstner Anders Benmouyal og Vores HG havde givet grobund for ekskursionen.

Formålet med ekskursionen var at skabe en dialog generationer i blandt, og nedbryde den mur der kan være opstillet imellem generationer, og derigennem at skabe en fælles forståelse generationerne i blandt.

Netop derfor havde kunstner Anders Benmouyal foreslået netop Ahmet Öğüt udstilling som udgangspunkt for dialogen. Da netop medborgerskab og retten til det offentlige rum er punkter som ville tale godt ind i mødet.

Det første værk gruppen blev mødt af på udstillingen, var en barrikade lavet af biler, møbler og gamle renæssance malerier. Værket gav en god følelse af hvad udstillingen handlede om, og skabte med det samme en række gode diskussioner og snakke. For hver værk gruppen mødte, havde Anders Benmouyal forberedt et oplæg, som satte snakkende i gang.

Gruppen gik igennem den indtryksfulde udstilling på 1,5 time, og gik fra Charlottenborg Kunsthal tilfredse og i godt humør. Næste og sidste stop på ruten var Anders Benmouyals udstillingslokale.

Godt sultne satte gruppen sig ned ved langbordet for at diskutere udstillingen og koblingen til Høje Gladsaxe over en bid brød.

Da indtrykkene havde lagt sig, samtalerne havde nået sin ende og maden spist, rejste gruppen sig fra langbordet og drog langsomt hjem mod Høje Gladsaxe. På vejen ud af udstillingslokalet blev der ytret en bred tilfredshed med aftenen, og ønsket om at stable et lignede arrangement på benene en anden gang.

Stor tak til FairPlay, Ældreklubberne, Anders Benmouyal og Oliver Benamour, der filmede hele aftenen.

Du kan se filmen nedenfor.


34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page