top of page
Søg
  • Forfatters billedeVores HG

Høje Gladsaxes mødre får diplomer på, at de er rollemodeller: I kan noget ganske særligt


Torsdag var en flok kvinder fra Høje Gladsaxe på Gladsaxe Rådhus for at få overrakt diplomer på, at de hen over efteråret har taget uddannelsen som Bydelsmødre og nu er klar til at hjælpe andre kvinder og bygge broer til omverdenen. Det var Gladsaxes borgmester Trine Græse, der overrakte diplomerne i byrådssalen og inviterede til efterfølgende reception.

Det nye hol Bydelsmødre med koordinator Halah, konsulenten Braulio, Vores HG chef Christine og borgmester Trine Græse

De tolv kvinder, der til sammen taler ni forskellige sprog har alle på hver deres måde oplevet at være ny i Danmark, hvilket betyder, at de kan sætte sig ind i, hvordan det er at skulle integrere sig i samfundet.

Borgmester Trine Græse (S) understregede i sin tale, hvor meget Bydelsmødrenes frivillige indsats betyder for lokalsamfundet og kommunen i sin helhed:

"I skal bygge broer mellem mennesker og kulturer. Og det vil I være rigtig gode til. For I kan noget ganske særligt.

Med jeres forskellige baggrund, hvad enten den er somalisk, arabisk, kurdisk eller andet, så kan I nå ud til kvinder og deres familier på en måde, som andre har svært ved. Og I kan skabe forståelse for samfundet og systemet, en forståelse, som systemet ikke selv formår at skabe."

Over 14 uger har holdet modtaget undervisning af sundhedsplejersker, skolelærere, pædagoger, en politiker og medarbejdere fra Forebyggelsescentret. Ved diplomoverrækkelsen fortalte de nyudklækkede Bydelsmødre om, hvorfor de havde deltaget i kurset. Busra forklarede, at hun havde fået rigtig meget ud af de mange diskussioner på det aktive og engagerede hold: "Selvom jeg kom til Danmark i 1978 føler jeg, at jeg har lært meget af at være med".

Koordinator af årets hold var Halah Al-Zanghri, der selv blev uddannet på det første hold Bydelsmødre fra 2016, og hun uddyber Bydelsmødrenes indsats i denne video:

Vi er stolte over Rollemodeller - nu med bevis

I Vores HG er vi rigtig stolte af det nye hold, der sammen med det første hold Bydelsmødre fra 2016 kommer til at hjælpe kvinder og familier fremover.

Som sekretariatsleder i Vores HG, Christine Bille, sagde i sin tale var kvinderne i forvejen brobyggere i området:

"I er seje brobyggere og rollemodeller for andre familier og lokalsamfundet, som nu sammen med andre frivillige har fået styrket jeres forståelse af det engagement I har og fået bevis på jeres indsats i Høje Gladsaxe."

De mange Bydelsmødre i Høje Gladsaxe vil ud over deres daglige arbejde med naboer også arrangere åbne aktiviteter for beboere i Høje Gladsaxe i samarbejde med Vores HG.

Vil du være med?

Vi fortsætter successen og starter et nyt hold Bydelsmødre op igen i 2018. Det foregår på hverdagsaftner og er gratis.

Kender du nogen som kunne være interesseret – eller er du måske selv nysgerrig på at høre mere

– så skriv til os på mail@voreshg.dk.

Se også Bydelsmødrenes Landsorganisations hjemmeside: www.bydelsmor.dk

Diplomoverrækkelsen og efterfølgende reception

52 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page