top of page
Søg
  • Forfatters billedeVores HG

Find tråden med foreningen I Tråd Med Verden, som netop er kommet til HG


Sajida (th) og Kristine er allerede i fuld gang med at sy

Vi har aftalt at mødes med håndarbejderen og igangsætteren Kristine Lodberg Madsen for at snakke om projektet og foreningen I Tråd Med Verden som hun driver sammen med veninden Martha Nina Ozmec. I Tråd Med Verden startede for fem år siden som et socialt håndarbejdsprojekt og Kristine og Martha har sammen med de mange kvinder, der er tilknyttet foreningen, nået ikke så lidt. Sammen med kvinder fra Ishøj og Rødovre har de syet, strikket, hæklet og broderet for anerkendte designere, kunstnere og endda udsmykket en væg på Enghaveplads.

Nu er I Tråd Med Verden også kommet til Høje Gladsaxe og det er en grå formiddag i slut-oktober, da de to udsendte reportere fra Vores HG, Sajida og Anders, møder Kristine Lodberg i Pulsen.

Metrobyggeriet på Enghaveplads er blevet pyntet af medhjælpere fra I Tråd Med Verden

Håndarbejde og socialt samvær

Vi må indrømme at vi ikke kender meget til at sy designtøj eller brodere vægudsmykning, men da Kristine begynder at fortælle bliver vi hurtigt grebet af projektet. Kristine er på en gang meget energisk og fuld af iver efter at komme i gang, men viser også tålmodighed og forståelse for vores uvidenhed om I Tråd Med Verden. Ud over selve håndarbejdet er foreningen også et samlingssted for især kvinder (mænd også velkomne!), der gerne vil socialisere med andre i dagstimerne. Da Tråd Med Verden var i Ishøj og Rødovre blev det også et socialt sted, hvor kvinder kom og fik hjælp til f.eks. brug af computer og Nem-ID, der blev snakket om samfundet og nogle fik øvet deres danske sprog. Desuden har en del kvinder brugt deres arbejde i I Tråd Med Verden til at styrke sine CV og finde fast arbejde.

Efter at have arbejdet i Ishøj og Rødovre nogle år vil Kristine og foreningen gerne prøve projektet af nye steder og selvom Kristine ikke kender meget til Høje Gladsaxe er hun meget imponeret og de flotte rammer som beboerne har skabt i Pulsen. De rare lokaler i Pulsen er også dér, hvor man kan komme og sy, strikke eller hækle med I Tråd Med Verden – tre dage om ugen.

Søster, som står for den faste aktivitet i Pulsen "Lær at sy", fortæller, at hun glæder sig over at få selskab af Kristine og I Tråd Med Verden. Hun viser os ind i Pulsens kreativ-rum, og Sajida er hurtigt til at sætte sig ved en symaskine. Hun har aldrig prøvet at sy på en elektrisk symaskine før, men med hjælp fra Kristine får hun lynhurtigt greb om det, og det ser ud til at Kristine har rekrutteret sin første medhjælper fra Høje Gladsaxe.

I Tråd Med Vores i Pulsen Der er stor efterspørgsel hos I Tråd Med Verden. Designer Sarah Anker fortæller, hvorfor det er så populært for designere og andre, som måske plejede at få deres ting syet i udlandet, at samarbejde med I Tråd Med Verden (ITMV):

"Som designer er det rigtig interessant for mig at samarbejde med ITMV. Igennem ITMV er jeg selv en del af fremstillingsprocessen i samarbejde med kvinderne. Jeg er involveret i processen, får et kendskab til kvinderne, hvor de kommer fra, og hvordan deres hverdag ser ud. Det giver rigtig god mening for mig, at få hjælp til mit projekt på denne måde."

Lige for tiden syes der i Pulsen for Københavns Museum. De har bestilt handsker i forbindelse med deres arkæologiske undervisningsprojekter for børnehaver.

Man kan finde Kristine og I Tråd Med Verden i Pulsen tre dage om ugen. Det er samme tider som Søster har den faste aktivitet "Lær at sy":

Hver mandag 10-14, tirsdag 10-14 og onsdag 10-15.

Er du interesseret i at læse mere om ITMV, så se deres hjemmeside her.

121 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page